Die-Eet.info

Visiom module : Zelfontwikkeling en communicatie

 

Als je wilt voorspellen of iemand succesvol gezonde gewoontes kan aanleren, kun je beter zijn omgeving bekijken dan zijn karakter. Wilskracht is namelijk ‘eindig’: er komt altijd een moment dat je discipline op is. Dat is het moment dat mensen terugvallen in automatisch gedrag. Ongeveer 95% van ons gedrag is onbewust en automatisch. Wil je zorgen dat er veel gezond gedrag bij zit, dan moet je niet alleen zelf hard trainen op gezonde gewoontes, maar ook zorgen dat je omgeving je daarbij helpt.

 

Bij veel mensen is het omgekeerd: anderen stimuleren hen om nog een stuk taart te nemen, in de auto te stappen in plaats van op de fiets, nog even op te blijven al ben je moe, door te werken als je aan een pauze toe bent of iets gemakkelijks te halen in plaats van een gezonde maaltijd te koken. Zet jij je gezonde gewoontes door, dan kun je zelfs stuiten op weerstand of tegenwerking. Als jij verandert, beïnvloed je immers ook het leven van die anderen en mensen houden niet van verandering.
 

In deze module krijg je voor jezelf helder wie belangrijk voor je zijn en hoe samen veranderen ‘werkt’. Je leert vertrouwen opbouwen in jezelf en in de mensen om je heen, waardoor je een goede basis hebt voor communicatie. Wat je leert, pas je meteen toe om je omgeving te laten helpen bij het opbouwen en volhouden van gezonde gewoontes.

 

Wil je meer informatie of een vrijblijvende analyse of deze module voor jou geschikt is neem dat contact op via sonja AT visiom DOT nl