Die-Eet.info Appin pasta

Appin pasta

     

 

Appin pasta is een zoet broodbeleg. Het bevat geen suiker, maar wel veel ijzer, vezels, eiwit en de goede vetten. Appin pasta is dus, behalve heel lekker, ook nog eens heel gezond.

Appin pasta heeft geen conserveringsmiddelen, kunstmatige zoetstoffen of E-nummers. Appin pasta is dus puur natuur.

Je kunt meer met Appin pasta  dan op brood smeren. Wat dacht je van lekkere toetjes, sausjes of cakejes? Klik hier voor de recepten

Hoe is Appin pasta ontstaan?

Tot mijn grote schande moet ik toegeven dat ik werkelijk verslaafd was chocopasta. Suikervrij dat wel, maar er zat ook niets goeds in. Er ging wel een potje per week doorheen. Zo kon het niet langer bedacht ik een aantal jaar geleden. Maar wat dan wel? Jam is wel lekker, maar ik had zin in iets zoets en vettigs. Of te wel ik  zocht naar iets wat me dezelfde (smaak-)bevrediging zou geven als chocopasta. Al experimenterent in de keuken ontstond op gegeven moment de Appin pasta. Ik heb het jarenlang op mijn brood gesmeerd. Vrienden die kwamen mee-eten vonden het allemaal erg lekker. Nu is de tijd rijp om te kijken of meerdere mensen het lekker vinden. Vandaar dat  ik in mei 2011 in Groesbeek een pilot ben begonnen.

juli 2011

Na een aantal maanden kunnen we constateren dat het experiment in Groesbeek geslaagd is. Mensen komen terug om nog een potje te kopen. De kinderen van een vriendin van mijn zus eten een potje per week leeg. Niet erg; Appin pasta zit boordenvol ijzer, verzels, ewit en goede vetten.

Ik ben druk aan het zoeken naar lege potjes. Op mijn werk (Venwoude) sparen ze potjes voor me, vrienden, familie iedereen spaart mee. Op den duur wil ik natuurlijk graag nieuwe potjes kopen, maar dat is door de hoge vervoerskosten nu nog niet rendabel. Wie lege potjes heeft, met een goede metalen deksel kan ze bij mij komen afleveren. Bel eerst even, dan weet je zeker dat ik thuis ben.Voor 20 goede potjes krijg je een potje appin kado.

Verder ben ik op zoek gegaan naar hoe de Appin pasta betaalbaar ook 100% bio kan. Vooralsnog zal ik de 75% bio en de 100% bio naast elkaar maken en aanbieden.

oktober 2011

Het gaat goed met de Appin Pasta. Er zijn nu vijf winkels die het verkopen. Daarvan zijn er drie die de biologische Appin verkopen. Een winkel zit in Duitsland, dus ik ben druk bezig geweest om de etiketten in het Duits te vertalen. Nou maar hopen dat daar geen fouten in zitten. Verder heb ik potjes ingekocht. Wel duurder, maar ja met zoveel winkels kan ik het niet meer bij elkaar sparen. Ik vind het ook wel mooier hoor, allemaal dezelfde potjes. Vandaag kreeg ik de nieuwe postkaartjes binnen. Ik merk dat de winkels het fijn vinden om naast de potjes nog wat kaarten te leggen. Dit keer is de tekst gericht aan ouders. Ik heb namelijk gemerkt dat vooral kinderen dol zijn op de Appin Pasta. Ja, die kleine van mij ook.

 

Mei 2013

Helaas ik ga stoppen met de productie van Appinpasta. Mijn jaar zwangerschapsverlof zit er alweer ruim op. Ik  ben weer aan het werk. Ik ben eens gaan rekenen en heb bemerkt dat het maken van een potje Appinpasta een kwartier tijd kost (inclusief het schoonmaken van de potjes, het plakken van het etiket enzovoort). Daar staat een winst van 1 euro per potje tegenover (reiskosten naar de winkels niet meegerekend). Dat is vier euro per uur. De kinderopvang is duurder. Ik vind het heel moeilijk maar ik heb besloten dat ik ga stoppen met de Appinpasta. Ik ga me nog bezinnen op hoe ik het productie en distributieproces kan versnellen of uitbesteden.  Ik blijf natuurlijk Appinpasta maken voor eigen gebruik, want Yuna is er dol op. Dus als je een echte diehard bent dan ben je welkom om af en toe een potje te komen halen.

 

 

april 2012

open dag bij hoeve Ravestein. 1/3 van de mensen koopt een potje. Dat vind ik een groot succes.

Appin pasta was te koop via

Appin AT die-eet DOT info

of bij:

de Zuid Molen in Groesbeek

de Molen in Elden

de Vierboom te Kranenburg/ wyler of hun webwinkel

Hoeve Ravestein in  Baarn

 

 

 

Voor meer informatie of om een potje te kopen kan je mailen of bellen met 06-44554932