Die-Eet.info Candidiasis

Kookles voor mensen met candidiasis, hypoglykemie en/of ME

Voor mensen die last hebben van candidiasis, hypoglykemie en of ME is het van groot belang om op de voeding te letten. Niet alleen is er de grote lijst van af te raden voedingsmiddelen. Ook heeft het zieke en ontregelde lichaam volwaardige voeding nodig om weer op kracht te komen. De kookcursus voor mensen met candidiasis, hypoglykemie en/of ME leert je in 5 bijeenkomsten dat er ondanks de restricties van het dieet nog heel veel lekkere, gezonde en simpele maaltijden mogelijk zijn.

De cursus

De cursus begint met het doornemen van de ingrediënten die gebruikt gaan worden. Dat geeft de gelegenheid om ter plekke een oplossing te zoeken voor diegenen die voor een bepaald product een overgevoeligheid hebben.
Daarna maakt elk groepje van twee cursisten een recept. Alle recepten samen vormen de volwaardige maaltijd die we gezamenlijk opeten. Tijdens het eten en de (onvermijdelijke) afwas is er voldoende gelegenheid om met lotgenoten te praten over de problemen die het ziek zijn met zich meebrengt en om tips en informatie uit te wisselen. Het is de bedoeling om er een rustige, gezellige bijeenkomst van te maken waar je geestelijk en lichamelijk bij kunt tanken.

Vijf elementenleer

De cursus is gebaseerd op de vijf elementenleer. Dit is een onderdeel van de Traditionele Chinese Gezondheidsleer. Deze leer gaat ervan uit dat als een orgaan ziek is, andere organen "helpen". Als het zieke orgaan niet beter wordt raakt ook het helpende orgaan ontregelt en worden weer andere organen aangesproken om te helpen. Op deze manier verzwakt het lichaam steeds verder. Dit proces is te stoppen door juiste voeding. Gelukkig levert deze manier van naar voeding kijken niet nog meer producten op die je niet meer mag eten. Wel geeft het je een aantal aandachtspunten. Tijdens de cursus leer je hoe je door middel van voeding je lichaam helpt zich te herstellen.

Verdere informatie

  • Tijdens de cursus wordt er natuurlijk alleen gewerkt met producten die binnen het dieet zijn toegestaan.
  • Omdat bestrijdingsmiddelen een belasting voor het lichaam zijn, wordt er zo veel als mogelijk gebruik gemaakt van biologische producten.
  • De maaltijden die we tijdens de cursus maken zijn vegetarisch.

Wie is Sonja Edelaar, de cursusgeefster?

Na zeven jaar lang met allerlei klachten ( hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn, huilbuien, concentratieproblemen, vermoeidheid, ringwormen, vaginale infecties en blaasonstekingen enz.) bij de dokter te zijn langs geweest, ontdekte een alternatieve arts dat Sonja hypoglykemie en candidiasis had. Omdat ze erg van lekker eten houdt en het karige dieet dat haar werd voorgeschreven haar niet beviel is ze gaan experimenteren met de voedingsmiddelen die binnen het dieet passen en die het lichaam weer energie geven. Dat lukte zo goed dat het dieet geen dieet meer leek. Nu ze hersteld is wil ze haar kennis en ervaringen delen met mensen die dezelfde problemen hebben die zij had. Na een aantal seizoenen kooklessen en ondersteuningsgroepen geleid te hebben heeft Sonja Edelaar het kookboek De eerste loodjes wegen het zwaarst geschreven.

Start cursus

Een nieuwe cursus start september 2012 in Groesbeek

Kosten

Een cursus van 5 bijeenkomsten kost 175 euro inclusief receptenmap.

Interesse ?


Stuur mailtje naar info AT die-eet DOT info of bel Sonja Edelaar: 06-44554932