Die-Eet.info Kinderkooklessen

Kinderkooklessen

Kinderen vinden het geweldig leuk om te koken. Daarom is kookles als naschoolse activiteit erg populair. Weet u zelf een groepje enthousiaste kinderen? Dan is het mogelijk om een of meerdere lessen bij u in de buurt te geven.

Er zijn twee leeftijdsgroepen; kinderen van 5 tot 8 en kinderen van 9 tot 13 jaar oud. De kinderen werken in groepjes van twee aan een gerecht dat ze daarna gaan opeten. Vaak zijn de kinderen zo trots op wat ze hebben gemaakt, dat ze ook een beetje mee naar huis willen nemen.

Een kookcursus bestaat uit 5 lessen. Tijdens de laatste les koken de kinderen voor een van hun ouders. Bij die gelegenheid krijgen alle kinderen een kookdiploma uitgereikt. De oudste groep kinderen krijgt de recepten die ze tijdens de cursus gemaakt hebben in een mapje mee naar huis
Onder het snijden en het eten wordt gesproken over de basis van gezonde voeding, uit welke componenten bestaat een goede maaltijd en hoeveel moet je daar van eten om gezond te blijven?

Tijdens een klein onderzoekje bleek dat de kinderen vooral graag wilden leren hoe ze hun moeder zouden kunnen meehelpen met de "gewone"maaltijd. Vandaar dat er vrij veel aandacht is voor de traditionele Hollandse maaltijd in verschillende jasjes. Maar natuurlijk maken we ook pannenkoeken en pizza, pasta, soep, toetjes of koekjes. De kinderen hebben vrij veel invloed op wat ze gaan maken.

 

Praktische informatie:

kookcursus betaat uit  5 lessen

Een les duurt 2 uur

groepsgroote: 6 tot 10 kinderen

Kosten voor de hele cursus : 100 euro
 

 

 kinderen_aan_het_koken.jpg