Die-Eet.info

Workshop: Stoppen met emotie-eten

 

Eet jij wel eens omdat je boos bent? Of omdat je verdrietig bent, of moe, of dat je je verveelt?

Vaak wordt dit emotie-eten genoemd. En het ergste is, het werkt niet. Je eet misschien wel een half pak koekjes leeg of een halve zak chips die eigenlijk voor de kinderen was bedoeld, en je voelt je achteraf  helemaal niet bij, eerder schuldig.

Bij  Visiom noemen we eten uit emotie geen emotie eten. We noemen het eten uit onrust. Onrust eten is breder dan emotie eten.

Ook het dropje dat je pakt omdat je altijd dropjes eet in de auto,

of dat koekje dat bijna automatisch naast je eerste kopje koffie neerlegt,

of het nog een keer opscheppen van de warme maaltijd terwijl je geen honger hebt

of het gevoel dat gevoel dat je nu toch echt iets lekkers hebt verdiend.

 

Van 1 koekje of dropje word je niet zwaarder, maar het laten staan van dat ene koekje waar je toch eigenlijk geen trek in had, levert je op termijn wel gewichtsverlies op.

Toch lijkt het heel moeilijk om onrust eten te  doorbreken, maar dat valt wel mee. In de training je Slimmer omgaan met stress en onrust, leer je hoe je de automatische link: ik voel me niet lekker, dus ik moet iets eten, los kunt laten. Ook leer je hoe het komt dat jij door de dag heen onrust opbouwd, hoe het komt dat je 's avonds op de bank wilt snoepen of snacken.  En natuurlijk ga je ook kijken hoe je dat kunt voorkomen.

De workshop: Stoppen met emotie eten, is een introductie op die training. Zo kan je even rustig aan mij en onze werkwijze snuffelen.

De workshop is natuurlijk ook als losse workshop erg interessant.

 

praktische informatie

datum: De volgende workshop staat gepland op  31 mei 2017

tijd: 19.30 tot 21.00 uur

Kosten: 12,50

locatie: Groesbeek

opgeven? klik hier

Meer inof: bel 06-44554932