Die-Eet.info

Visiom module: lichaam en behoeftes kennen
 

In onze maatschappij wordt steeds meer met het verstand gewerkt en steeds minder lichamelijke arbeid verricht. Daardoor komen mensen ‘in hun hoofd’ te zitten en herkennen ze signalen van hun lichaam minder goed. Zo kun je dingen tekort komen, wat zich vaak vertaalt in ongezonde gewoontes. Iemand die overdag te weinig, te laat of verkeerd eet, kan bijvoorbeeld ’s avonds de neiging krijgen om veel te snoepen of te snacken.

 

Wie zijn eigen lichaam niet goed kan ‘lezen’, kan ook behoeftes gaan verwarren: is dit nu honger of vermoeidheid? Slaap of behoefte aan frisse lucht? Als je de verkeerde inschatting maakt, heb je dubbel pech: je krijgt van één ding teveel en van iets anders te weinig. Mogelijke gevolgen zijn onder andere overgewicht, stress en vermoeidheid. Onder elk van die omstandigheden wordt het alleen maar lastiger om de echte behoeftes van je lichaam nog te voelen, want het is ontregeld.

 

In deze module breng je de basisbehoeftes van je lichaam in kaart en leer je op welke signalen je kunt letten. Je vertaalt je inzichten meteen in acties om in je dagelijks leven beter af te stemmen op wat je nodig hebt. Dat maakt het mogelijk om meer energie te hebben, minder behoefte te krijgen aan ongezond voedsel en drank en gemakkelijker op gewicht te blijven.

 

Wil je meer informatie over deze module of een vrijblijvend analyse gesprek? Neem gerust contact op. sonja AT visiom DOT nl