Die-Eet.info Waarom goede voeding

Waarom is goede voeding belangrijk?

Je lichaam functioneert het best als je alle benodigde stoffen binnen krijgt; je bent fitter, je kunt beter nadenken, je voelt je zelfs gelukkiger. Daarom is goede voeding heel belangrijk.


Gelukkig is een lichaam flexibel. Flexibeler dan bijvoorbeeld een auto. Een benzine-auto rijdt niet meer als je diesel hebt getankt. Een lichaam heeft foefjes om door te kunnen gaan ook al komt niet de beste brandstof of voedingstof binnen. Zo'n foefje is bijvoorbeeld het vervangen van het ene stofje door een ander.

Dat gaat natuurlijk niet eindeloos goed. Bovendien kosten die foefjes energie. Dus hoe hoger de kwaliteit van de voeding, hoe makkelijker jij het je lichaam maakt en hoe beter jij je voelt.


Voeding is ook genieten. En genieten is heel belangrijk. Maar wees eens eerlijk, hoe voel je je na een rol koekjes, op de avond van eerste kerstdag, na een bezoekje aan een hamburgerketen, de ochtend na een avondje doorzakken?


Het gaat dus om de juiste balans te vinden; het gaat om lekker, gezond te genieten.

Wil je meer informatie of een afspraak, sonja AT die-eet DOT info" title="mail naar Sonja Edelaar of bel met Sonja Edelaar: 06-44554932