Die-Eet.info Consult voor Kinderen

Kinderen

Sommige kinderen lusten niets en de gezamenlijke maaltijden zijn één groot gevecht. Andere kinderen eten juist te veel. Soms spelen deze dingen allebei; De kinderen eten niet tijdens de maaltijden maar snacken wel graag.

Tijdens het consult gaan we kijken wat je kind eigenlijk nodig heeft om gezond te blijven en te groeien. Hoe kan jij je kind stimuleren om gezonder te eten, minder te snoepen en eventueel meer te gaan bewegen? Wat kan je doen om jouw kind dat niets lust toch te laten eten?

Een groeiend aantal kinderen in Nederland heeft overgewicht. Kinderen met overgewicht hebben als volwassene ook vaak overgewicht. Overwicht kan leiden tot tal van lichamelijke klachten, van hart en vaatproblemen tot diabetes, van gewrichtsproblemen tot bepaalde vormen van kanker. Bovendien worden kinderen met overgewicht vaak gepest.

Kinderen zitten nog in de groei en daarom wordt bij kinderen niet aangeraden om ze te laten afvallen. Wel kan je ervoor zorgen dat het gewicht niet toeneemt. Als je kind dan gaat groeien en het gewicht neemt niet toe, zal hij of zij dus slanker worden. Maar hoe zorg je ervoor dat je kind genoeg binnen krijgt?

 

Vanaf 2024 wordt de begeleiding van kinderen met overgewicht, mits in een GLI-traject, vergoedt door de ziektekostenverzekeraar. Het is aan de gemeente om de kinderGLI te faciliteren. Dus vraag bij je gemeente na, of er in  jouw gemeente een kinder GLI is.

 

Wil je meer informatie of een afspraak? sonja AT die-eet DOT info" title="mail naar Sonja Edelaar of bel met Sonja Edelaar: 06-44554932