Die-Eet.info

Visiom leefstijltraining: Slimmer omgaan met stress en onrust

 

Iedereen ervaart wel eens onrust.  Dat gevoel bouwt zich meestal langzaam op: er zijn allerlei kleine momenten waarop je tekortschiet of  waarop het niet gaat zoals je had gewild. Als je teveel van dat soort speldenprikjes hebt gehad, of een keer flink tekortschiet naar je idee, krijg je onrust.


Nu is onrust geen prettig gevoel. Mensen willen er dan ook het liefst meteen vanaf. Ze beginnen automatisch vluchtwegen te zoeken, manieren om de onrust te dempen. Bijvoorbeeld snoepen,  tv kijken, eten, werken, (computer)spelletjes doen, ruziemaken of uitgaan. Het lastige is, dat je ergens wel weet dat je onrust weer terugkomt zodra je stopt. Dus blijf je doorgaan met je vluchtweg, ook als die je geen echt plezier meer geeft en als je er nadelige gevolgen van ondervindt. Je wordt bijvoorbeeld dikker van teveel snoepen, raakt je inspiratie kwijt door de hele avond voor de tv te hangen of er ontstaat overbelasting door teveel werken. En daardoor neemt de onrust alleen maar toe.

 

In deze de training slimmer omgaan met stress en onrust ga je zien waar je eigen onrust ontstaat. Welke normen heb je voor jezelf en zijn er situaties waar je die koste wat het kost moet halen, ook al kan dat helemaal niet? Op die manier leer je jezelf beter begrijpen en kun je een belangrijk deel van de onrust voorkómen. Vervolgens ga je aan de slag met de momenten dat er toch nog onrust ontstaat: je leert je vluchtwegen herkennen en oefent in het aangaan van je onrust. Hoe meer je dat in de vingers krijgt, des te gemakkelijker wordt het om de bron van de onrust te vinden en oplossen. Daarmee verdwijnen de ongezonde neigingen en je ervaart veel meer rust.

 

Je kunt op elk gewenst moment met een individueel traject starten.

Voor meer informatie, prijsopgave of een vrijblijvend analysegesprek kun je me mailen via kun je me sonja AT visiom DOT nl