Die-Eet.info Kinderkooklessen

Kinderkooklessen

 

kinderen_aan_het_koken.jpg Die Eet organiseert in het kader van brede school op verschillende locaties kinderkooklessen. Er zijn twee leeftijdsgroepen; kinderen van 5 tot 8 en kinderen van 9 tot 13 jaar oud. De kinderen werken in groepjes van twee aan een gerecht dat ze daarna gaan opeten. Vaak zijn de kinderen zo trots op wat ze hebben gemaakt, dat ze ook een beetje mee naar huis willen nemen.

Tijdens de laatste les koken de kinderen voor een van hun ouders. Bij die gelegenheid krijgen alle kinderen een kookdiploma uitgereikt. De oudste groep kinderen krijgt de recepten die ze tijdens de cursus gemaakt hebben in een mapje mee naar huis

Onder het snijden en het eten wordt gesproken over de basis van gezonde voeding, uit welke componenten bestaat een goede maaltijd en hoeveel moet je daar van eten om gezond te blijven?

Tijdens een klein onderzoekje bleek dat de kinderen vooral graag wilden leren hoe ze hun moeder zouden kunnen meehelpen met de "gewone"maaltijd. Vandaar dat er vrij veel aandacht is voor de traditionele Hollandse maaltijd in verschillende jasjes. Maar natuurlijk maken we ook pannenkoeken en pizza, pasta, soep, toetjes of koekjes. De kinderen hebben vrij veel invloed op wat ze gaan maken.

Een kookcursus bestaat uit 5 lessen. Een les duurt 2 uur.
Wil je ook kooklessen op jouw (brede) school? Neem dan contact op met Die Eet

06-44554932 ofsonja AT die-eet DOT info