Die-Eet.info Kooklessen op scholen

Kooklessen op scholen

 

Kinderen vinden het vaak leuk om te koken. Ze zijn ook meer bereid te proeven van iets wat ze zelf gemaakt hebben. Op deze manier wordt er een positief verband gelegd met lekkere en gezonde voeding.
 
Hoe het werkt? Sonja Edelaar heeft een mobiele keuken. Die rolt ze een klas binnen en binnen drie kwartier wordt er een keuken uit opgebouwd waarmee de hele groep (28 kinderen) in kleine groepjes, tegelijk kan koken.  De kinderen krijgen een recept op papier en gaan helemaal zelf aan de slag. Natuurlijk is er voldoende begeleiding en toezicht in de vorm van de leerkracht en bij grote groepen een ouder. Aan het einde van de les eten de kinderen zelf hun maaltijd op en doen ze de afwas. 
Natuurlijk krijgen ze het recept mee naar huis en is er een vragenlijst waarmee de leerkracht later in de week de les kan nabespreken.
Sonja Edelaar heeft jarenlang ervaring met kooklessen voor alle groepen op de basisschool. De les voor groep 1 is natuurlijk anders dan die voor groep 8, maar het idee erachter blijft het zelfde: kinderen leren dat gezonde voeding, lekker en ook leuk is.
 
Praktische informatie:
Duur: 2,5 uur
Benodigdheden: ruimte met elekriciteit, stromend water in lokaal of in de buurt
leeftijd: vanaf groep 1 tot groep 8
Kosten: 200 euro inclusief ingredienten exclusief reiskosten en BTW
 
Meer informatie? Sonja AT die-eet DOT infoof bel 06-44554932